تفاوت ليوان كاغذي با ليوان يكبار مصرف چيست؟
تفاوت ليوان كاغذي با ليوان يكبار مصرف در چيست؟ در اين مقاله قصد داريم با نحوه ساختار ظروف يكبار مصرف آشنا شده و با بررسي ويژگيهاي آنها تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف را شرح دهيم.
در زمانهاي قديم اكثر مردم بدون توجه به مسائل بهداشتي از ظروف شيشهاي يا فلزي كه در مكانهاي عمومي بود استفاده ميكردند، استفاده مشترك مردم با سلامت آنها بازي ميكرد و در صورتي كه يك نفر بيمار بود بيماري را به فرد ديگر انتقال ميداد. به تدريج رعايت مسائل بهداشتي توليدكنندگان را وادار كرد كه ظروفي را توليد كنند كه قابل مصرف براي يك شخص به تنهايي بوده و يا به عبارتي يكبار مصرف است.
استفاده زياد مردم از آنها محيط را با حجم زيادي از زباله ها روبهرو كرد وهمين امر محيط زيست را به خطر ميانداخت. اين مساله منجر شد جايگزيني براي ظروف پلاستيكي پيدا كنند و آن توليد ظروف يكبار مصرف گياهي بود كه اولين بار توسط فردي آلماني روانه بازار شد. در اين مطلب از پاسكوپلاس با ما همراه باشيد.
چه ويژگيهايي در ساختار باعث تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف ميشود؟
ليوان يكبار مصرف از مواد شيميايي ساخته ميشود اما ليوان گياهي از مواد سلولزي به دست ميآيد، روند توليد اين دو از هم متفاوت بوده پس بهتر است پس از بررسي ساختار در مورد تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف بيشتر بدانيد.
پايه اصلي و تشكيلدهنده ليوانهاي يكبار مصرف ورقهاي پلي استايرن يا پروپيلن است كه توسط ماشينآلات مختلف گرما داده ميشوند و به فرم و حالتهاي مدنظر و دلخواه در قالبهاي متنوع توليد ميشود. اين ليوانها در مهمانيهاي عمومي بسيار مورد استقبال قرار گرفت و چون نياز به شستشو نداشت و بعد از مصرف دور انداخته ميشد استفاده از آنها محيط زيست را آلوده ميكرد. حجم زياد اين زباله ها حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نياز داشت تا تجزيه شود و دوباره بتوان از آنها استفاده كرد.
اين در حالي بود كه ليوانهاي گياهي جايگزيني عالي براي ليوانهاي يكبار مصرف شدند. توليدكنندگان براي توليد اين ليوانها از تراشههاي چوب استفاده ميكردند به نحوي كه اين تراشهها با مواد شيميايي مانند كلر و سديم هيدروكسيد سفيد و روشن شده و به كاغذ تبديل ميشدند. پس از آن كاغذ را با حرارت زياد به خمير كاغذ تبديل و بعد از خشك شدن طي فرايندهاي خاص با ماشينآلات مخصوص ليوانهاي گياهي روانه بازارشدند. اين ليوانها ضمن اينكه حرارت مواد غذايي و نوشيدنيها را به خوبي حفظ ميكردند، با محيط زيست بيشتر سازگاربودند.
ليوانهاي پلاستيكي به چند دسته تقسيمبندي ميشوند؟
ازنظر نوع پلاستيكي كه در ساخت ليوانهاي يكبار مصرف استفاده ميشود دو نوع هستند:
1.نوع اول آن به گونهاي است كه با گرم شدن انعطاف دارد.
2.نوع دوم آن به نوعي است كه در صورت وجود حرارت شكل آن تغيير نمييابد و محكم و بادوام و بدون تغيير ميباشند.
اما هيچكدام درطبيعت قابل تجزيه نيستند.
مزايا و معايب ليوان يكبار مصرف چيست؟
از مزاياي اين ليوانها اين است كه:
1.بهداشتي بوده و جلوي انتقال ويروسها را ميگيرند.
2.به علت ساختار آنها مقاومت بالايي دارند.
3.به راحتي مچاله نميشوند.
4.متناسب با نياز مردم در ابعاد و اندازههاي متنوع طراحي و توليد ميشوند.
5.براي توليد آنها به هزينه و زمان زيادي نياز نميباشد.
از معايب آنها اين است كه در ساختار از مواد شيميايي استفاده ميشود پس توصيه شده براي مايعات بالاي ۶۵ درجه مورد استفاده قرار نگيرند.
1.اين ليوانها چون شفاف هستند امكان چاپ روي آنها فراهم نيست.
2.قيمت اين ليوانها به نوسانات نفتي بازار نفت وابسته است.
3.براي بازيافت به زماني كه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال نياز دارند و اين نمايانگر عدم سازگاري آنها با محيط است.
مزاياي استفاده از ليوان كاغذي نسبت به ليوان يكبار مصرف چيست؟
با استفاده از ليوان كاغذي حجم زبالهها در مراكز دفن تا حدود زيادي كاهش مييابد و محصولي سازگار با محيط است كه تجزيه ميشود. اين ليوانها را ميتوان در مايكروويو مورد استفاده قرار داد و همين امر تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف را نشان ميدهد. اين ليوانها دماي بالاي ۹۰ درجه را تحمل ميكنند.
از آنجا كه اين ليوانها هيچ نوع ماده شيميايي در ساختار خود ندارند مصرف آنها نگرانكننده نيست. پس از استفاده نياز به شستشو ندارند و به راحتي پسماند آنها در طبيعت تجزيه ميشود.
معايب ليوان يكبار مصرف كاغذي چيست؟
براي توليد آن به خمير كاغذ نياز است كه اين خمير از قطع درختان فراوان حاصل ميشود. توليد اين ليوانها فقط با يك دستگاه ميسر است و براي محصولات لبني قابل استفاده نيستند.
چه عواملي باعث تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف مي شود؟
اگرچه مصارف هر دو ليوان يكسان ميباشد ولي بهتر است با دانستن بعضي ويژگيهاي آن دو تفاوت ليوان كاغذي و ليوان يكبار مصرف را بدانيد و براي حفظ سلامت خود با دقت بيشتري انتخاب كنيد.
استفاده از ليوان يكبار مصرف گياهي دوام بيشتري دارد و با نوشيدن مايعات كيفيت آنها تغيير نمييابد. در حالي كه استفاده از ليوانهاي پلاستيكي براي مايعات داغ پرخطر بوده و از آنجا كه اين ليوانها مادهاي به نام استايرن آزاد ميكنند اين ماده ميتواند مواد سمي و سرطانزا را به مايعات اضافه كند.
ليوانهاي گياهي در زمان بازيافت گازهاي گلخانهاي توليد نميكند و با سرعت بيشتري بازيافت شده و تجزيهپذير است. در حاليكه ليوانهاي پلاستيكي براي چندين سال در دل طبيعت باقي ميمانند و به راحتي بازيافت نميشوند و تجزيه ناپذيرند. قيمت ليوانهاي گياهي از ليوانهاي پلاستيكي بيشتر است.
برچسب: